Opgegroeid in India, was deze curry (bereid door mijn oma) een van mijn favorieten. Toen ik naar Nederland kwam, was dit een van de eerste recepten die ik leerde. De reden was de smaak en hoe snel het op tafel staat. Dankzij de spinazie zit dit recept boordevol voedingsstoffen, namelijk vitamine A, vitamine C, vitamine K, ijzer, foliumzuur en kalium. Er worden ook niet veel kruiden gebruikt en je kunt er zowel van genieten met wat warme rijst als met Indiaas brood.
Wat heb je nodig (4 personen):
1 el zonnebloemolie
1 tl komijnzaad
1 grote ui
3 tomaten
0,5 tl komijnpoeder
1,5 tl koriander
0,5-1 tl chilipoeder
0,5 tl kurkuma
1 tl zout
6 medium aardappelen
400 gram spinazie
Wat moet je doen?
1. Kook de aardappelen ongeveer 5 minuten, totdat ze bijna gaar zijn.
2. Warm 1 el zonnebloemolie op in de pan en voeg 1 tl komijnzaad toe. Wanneer de komijnzaad verkleurd (donkerder), kun je de fijngesneden uien toevoegen. Bak 2 á 3 minuten totdat deze glazig zijn geworden, hierna kun je de fijngesneden gember en knoflook toevoegen.
3 Om te voorkomen dat de knoflook verbrand, voeg je na 30 seconden de fijngesneden tomaat toe en direct alle kruiden: komijnpoeder, korianderpoeder, chilipoeder, kurkuma en zout. Kook op middelhoog vuur.
4. Wanneer de tomaten zacht zijn geworden, kun je de gekookte aardappelen toevoegen. Roer goed door elkaar. Na 1 minuut kun je de grofgesenden spinazie toevoegen. Zet het vuur op laag en doe een deksel op de pan. Controleer af en toe of de spinazie is geslonken en roer door.
5. Wanneer de spinazie helemaal is geslonken, roer je de curry nog een keer goed door en serveer je het met dal, rijst en/of Indiaas platbrood.
Comments