Je kan de aloo bonda zien als de plantaardige bitterballen van India. Deze ronde snacks zijn gevuld met een pittige aardappelvulling en daaromheen een laagje kikkererwtenmeel. We weten zeker dat je de smaakcombinatie heerlijk gaat vinden. Laat de aloo bonda na het frituren uitlekken in een keukenrol en geniet ervan als ze zijn afgekoeld met bijvoorbeeld een kopje warme chai.
Wat heb je nodig voor de aardappelvulling?
Zonnebloemolie
1 tl mosterdzaad
1 tl komijnzaad
10 cashewnoten
1 rode ui
2 cm gember
1 groene chili
0,5 tl kukuma
0,5 tl chilipoeder
0,5 tl zout
0,5 tl garam masala
0,5 tl korianderpoeder
3 gemiddelde aardappelen
Handje verse koriander
Sap halve limoen
60 ml water
Wat heb je nodig voor het beslag?
120 gram kikkererwten meel
180 ml water
1 tl komijnzaad
0,5 tl kurkuma
Wat moet je doen?
1. Schil de aardappelen en kook gaar.
2. Snijd ondertussen de rode ui, gember, groene chili, 10 cashewnoten en een hand verse koriander fijn.
3. Warm vervolgens 1 el zonnebloemolie op in een grote koekenpan en voeg 1 tl mosterdzaad en 1 tl komijnzaad toe. Wanneer de kruiden knappen kan je de cashewnoten even kort bakken en daarna de ui, gember en groene chili toevoegen.
4. Wanneer de ui glazig is (2-3 minuten), kan je de kruiden toevoegen: kurkuma, chilipoeder, garam masala, zout en korianderpoeder. Roer even door.
5. Druk de aardappelen plat met een vork en voeg toe aan de pan, samen met het sap van een halve limoen en 60 ml water. Voeg ook de fijngesneden koriander toe.
6. Laat het aardappelmengsel even afkoelen, warm een pan met zonnebloemolie op en maak het beslag: voeg 120 gram kikkererwten meel toe aan een kom, samen met 1 tl komijnzaad, 0,5 tl kurkuma en 180 ml water.
7. Maak van het aardappelmengsel 12-14 balletjes (ten grote van een pingpongbal) en dompel deze 1 voor 1 onder in het beslag en frituur in de hete olie (ongeveer 5 per keer, zodat ze niet aan elkaar gaan plakken).
8. Bak de bonda goudbruin (donkergeel) en serveer met een chutney of tomatensaus.
Comments