top of page

Aloo sandwich

Dit gerecht laat mij altijd terug denken aan mijn schooltijd, omdat mijn moeder dit heerlijke lunch recept vaak in mijn lunchbox deed. Hoe je een broodje aloo het beste kan omschrijven? Het is een knapperig geroosterd broodje met een vulling van gekookte aardappel, doperwtjes en ui met een aantal smaakmakende kruiden. Het is vrij eenvoudig te bereiden en daarom pakte mijn moeder dit vaak in voor mijn lunch tijdens koude winterochtenden. De combinatie van aardappel en brood klinkt in eerste instantie misschien niet zo lekker. Maar als je ons recept eenmaal hebt geprobeerd, zul je je grill vaker gebruiken dan nu!

Wat heb je nodig voor 6 sandwiches?

  • 12 boterhammen

  • 3 medium aardappelen

  • Handvol doperwten (diepvries)

  • 1 el zonnebloemolie

  • 1 medium rode ui

  • 1-2 groene chili

  • 0,5 tl zout

  • 0,5 tl komijnpoeder

  • 0,5 tl garam masala

  • Handvol verse koriander

  • Vegan plakjes kaas (optioneel)

Wat moet je doen?


1. Kook de aardappelen, totdat je ze kan door prikken met een vork. Wanneer de aardappelen klaar zijn, is het belangrijk ze direct fijn te prakken.


2. Snijd onder tussen een rode ui in halve ringen en de groene chili en koriander fijn.


3. Voeg vervolgens 1 el zonnebloemolie toe aan een koekenpan. Wanneer de olie warm is kan je de gesneden ui en groene chili toevoegen. Na 1 minuut, kan je de geprakte aardappelen toevoegen samen met de doperwten. Roer goed door.


4. Voeg nu de volgende kruiden toe: zout, komijnpoeder en garam masala. Meng alles goed door elkaar, bak voor 2 minuten en voeg de fijngesneden koriander toe. Na een kleine minuut kan je het vuur uitzetten.


5. Verdeel het aardappelmengsel over 6 boterhammen (voeg eventueel een vegan plakje kaas toe), leg de andere boterham erop en de tosti kan onder de grill.


Tip: lekker om te eten met deze koriander chutney of een tomatensaus.




0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page