Besan ladoo is een populaire Indiase snack, met als belangrijkste ingrediënt kikkererwtenmeel. Er zijn talloze manieren om deze snack te maken, maar onderstaand vind je een eenvoudige methode, waar het roosteren van het meel het belangrijkste onderdeel is. Van het deegachtige mengsel vorm je uiteindelijke heerlijk smakende balletjes, die je kan serveren.
Maaltijd: zoete snack Portie: ongeveer 10 stuks Duur: 15 minuten
Wat heb je nodig?
3 el zonnebloemolie
250 gram kikkererwtenmeel
150 ml water
80 gram kristalsuiker
8 kardemom peulen
25 amandelen
Wat moet je doen?
1. Zet alle ingrediënten alvast afgewogen klaar, snijd de amandelen fijn en haal de kardemom zaden uit de peulen.
2. Warm de olie op in een koekenpan en voeg vervolgens het kikkererwtenmeel toe. Zet het vuur laag en blijf alles goed door elkaar roeren. Het kikkererwtenmeel mag niet verbranden, maar moet bruin van kleur worden.
3. Voeg vervolgens de suiker, kardemom zaadjes en fijngesneden amandelen toe en roer weer goed door elkaar.
4. Na 2 minuten kan je langzaam steeds wat meer water toevoegen, maar blijf ondertussen ook goed roeren.
5. Uiteindelijk moet het 1 bal worden. Laat het vervolgens even met rust, totdat je er kleinere balletjes van kan maken.
Comments