top of page

Bhindi fry: Een eenvoudig en heerlijk Indiaas Okra-recept

Dit is echt een van de makkelijkste Indiase gerechten, waarin okra (bhindi is het Hindi woord) wordt gebruikt. De okra wordt gebakken met een aantal kruiden totdat het zacht en licht krokant is. Het wordt vervolgens geserveerd in combinatie met dal, roti of rijst.


Duur: 35 minuten

Aantal personen: 4

Meer te weten komen over Bhindi? Lees eerst dit blog!


Wat heb je nodig?

  • 2 el zonnebloemolie (evt. mosterdolie)

  • 500 gram bhindi (okra)

  • 2 tl komijnzaad

  • 1 tl kurkuma

  • Zout (op smaak)


Wat moet je doen?


1. Was de bhindi goed en maak vervolgens droog met een schone theedoek. Dit zorgt ervoor dat de bhindi minder slijmerig wordt tijdens het snijden. Snijd vervolgens de twee uiteindes er van af en de rest in plakjes, zoals op de foto hierboven is te zien.


2. Warm 2 el zonnebloemolie op in een pan en voeg 2 tl komijnzaad toe. Na 30 seconden kun je de bhindi toevoegen en bak op middelhoog vuur.


3. Wanneer de groente krimpen en minder slijmerig worden kun je de kurkuma en zout toevoegen. Roer goed door, bak nog een paar minuten en serveer.


Het lekkerst in combinatie met dal, chapati en/of rijst!

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page