Het is een aardappel gerecht dat voornamelijk wordt gegeten in de regio van Mumbai (Bombay) en er worden heerlijke kruiden toegevoegd, zoals garam masala, kurkuma, komijn en mosterdzaad. We doen er ook een laagje kikkererwtenmeel overheen, dan wordt het extra lekker! Het kan worden geserveerd als bijgerecht, maar ook als hoofdgerecht.
Wat heb je nodig voor 4 porties?
3 el besan flour (kikkererwtenmeel)
1 tl zout
0,5 tl chilipoeder
1 tl kurkuma
1 tl korianderpoeder
3 el water
1,5 el zonnebloemolie
1 tl mosterdzaad
1 tl komijnzaad
4 medium tot grote aardappelen
Hand verse koriander (optioneel)
Wat moet je doen?
Breng een kookpan met water aan de kook samen met 0,5 tl kurkuma. Schil de aardappelen en snijd ze vervolgens in 4 stukken. Kook de aardappelen voor 10 minuten.
Ondertussen kun je het kikkererwtenmengsel maken. Voeg in een middelgrote kom het kikkererwtenmeel (3 el), de resterende kurkuma, 0,5 tl chilipoeder, 1 tl korianderpoeder en 1 zout in de kom en roer het even goed door.
Controleer na 10 minuten of de aardappels klaar zijn door er met een vork doorheen te prikken. Gaat die er makkelijk doorheen, dan zijn de aardappelen klaar. Lukt het niet laat ze dan nog iets langer koken, maar pas op dat ze niet te zacht worden en breken.
Zodra de aardappelen klaar zijn, haal je ze van het vuur en kun je het water afgieten. De aardappelen zelf kun je toevoegen aan de kom met kruidenmix. Roer het voorzichtig door en voeg eventueel een klein beetje water toe, zodat het kruidenmengsel goed aan de aardappelen blijft plakken.
Verhit 1,5 el zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur, voeg direct 1 tl mosterdzaad en 1 tl komijnzaad toe aan de pan. Rooster voor ongeveer 30 seconden tot de kruiden beginnen te sputteren.
Je mag daarna direct de aardappelen toevoegen aan de pan, roer even goed door en laat de aardappelen dan goudbruin van kleur bakken.
Serveer de aardappelen en strooi er eventueel wat verse koriander overheen.
! We eten bombay aloo het liefst in combinatie met gekookte sperziebonen en roti !
Comments