Een van de eerste Indiase gerechten die ik 'Daniëlle' leerde maken was chole, een kikkererwten curry met tomaat en verschillende kruiden. Waar ik dacht dat Indiaas koken heel moeilijk was, viel dit gerecht best mee. Je moet het gewoon proberen en gelukkig zijn er veel variaties mogelijk, waardoor het niet zo snel opvalt wanneer je het anders maakt.
Wat heb je nodig voor 4 personen?
300 gram rijst
1 grote rode ui
2 teentjes knoflook
2 cm verse gember
2 grote tomaten
1 tl komijnzaad
1 kaneelstokje (2cm)
4 kardemonpeulen
4 kruidnagel
Hand cashewnoten
60 ml kokosmelk
720 gram kikkererwten (uitgelekt)
1 tl zout
0,5 tl zwarte peper
0,5 tl chilipoeder (optioneel)
1,5 tl chana masala
Hand verse koriander
1 limoen
Wat moet je doen?
1. Kook de rijst volgens de verpakking gaar.
2. Snijd ondertussen de ui, knoflook en gember fijn en bak samen met de komijnzaad in 1,5 el zonnebloemolie. Voeg na 1 minuut het kaneelstokje, kruidnagel en kardemon toe. Roer goed door en bak tot de ui glanzig wordt. Daarna mag je de cashewnoten en tomaat in grove stukken toevoegen.
3. Bak voor ongeveer 2 minuten en giet het daarna over in een blender samen met 60 ml kokosmelk. Mix het tot een glad geheel.
4. Laat het mengsel even rusten en doe de kikkererwten in de pan, bak voor 30 seconden en voeg dan de kruiden toe: 1 tl zout, 0,5 tl zwarte peper, 0,5 tl chilipoeder (optioneel) en 1,5 tl chana masala mix.
5. Roer een kleine 2 minuten door en voeg het mengsel van de blender toe aan de pan. Laat het vervolgens 10 minuten op laag vuur koken, met een deksel op de pan. Snijd een hand verse koriander fijn en laat dit de laatste 2 minuten mee koken.
6. Serveer de rijst met kikkererwten curry op een bord en besprenkel met een beetje limoensap.
Comments