top of page

Chilli potato

Tijdens onze tijd in India ontdekten we het recept voor Honey Chilli Potato, en het klonk zo verleidelijk dat we het moesten uitproberen. We waren meteen enthousiast over de smaak! We hebben een vegan variant gemaakt door de honing te vervangen door agavesiroop, wat een geweldige balans tussen zoet en pittig oplevert met een heerlijke krokante textuur. We kunnen niet wachten om dit recept met jullie te delen en hopen dat jullie er net zo van zullen genieten als wij!


Wat heb je nodig

  • 4 middelgrote aardappelen

  • 2 el maïzena

  • 1 elbloem

  • 0,5 tl zout

  • 0,25 tl peper

  • Plantaardige olie om te frituren


Voor de saus:

  • 2 el agavesiroop

  • 1 elsojasaus

  • 1 el ketchup

  • 1 tl azijn

  • 1 tl chili saus

  • 1 tl sesamzaadjes

  • 1 el fijngehakte knoflook

  • 1 el fijngehakte gember

  • 1 kleine ui, in dunne ringen gesneden

  • 1 kleine paprika, in dunne reepjes gesneden

  • 2-3 lente-uitjes, in dunne ringen gesneden

  • 1-2 rode chilipepers, in dunne ringen gesneden (optioneel voor extra pittigheid)

  • 2 eetlepels plantaardige olie


Wat moet je doen?


1. Schil de aardappelen en snijd ze in dunne reepjes, vergelijkbaar met frietjes. Doe de aardappelreepjes in een kom met koud water en laat ze 10-15 minuten weken. Dit helpt om overtollig zetmeel te verwijderen en zorgt ervoor dat de aardappelen krokanter worden. Giet de aardappelen af en dep ze droog met een keukenhanddoek.


2. Meng in een kom de maïzena, bloem, zout en peper. Voeg de droge aardappelreepjes toe aan de kom en meng goed, zodat de aardappelen gelijkmatig bedekt zijn met het maïzena-mengsel.


3. Verhit plantaardige olie in een diepe pan of frituurpan. Frituur de aardappelreepjes in kleine porties tot ze goudbruin en knapperig zijn. Haal ze uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier.


4. Verhit 2 el plantaardige olie in een grote koekenpan of wok om de saus te bereiden. Voeg de fijngehakte knoflook en gember toe en bak ze tot ze geurig zijn. Voeg vervolgens de uienringen en paprika toe en roerbak ze tot ze zacht, maar nog steeds knapperig zijn.


5. Voeg de agavesiroop, sojasaus, ketchup, azijn en chili saus toe aan de pan. Meng goed en laat de saus een beetje indikken.


6. Voeg de gefrituurde aardappelen toe aan de pan en meng goed, zodat ze gelijkmatig bedekt zijn met de saus. Strooi de sesamzaadjes, lente-uitjes en eventueel de rode chilipepers over de aardappelen en meng kort door.

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page