In India is courgette een snel lunchrecept dat vaak wordt gegeten met roti/paratha. Het is vrij eenvoudig te bereiden en er zijn niet veel ingrediënten nodig. De sleutel tot de geweldige smaak zijn de kruiden en de ui-tomatenbasis die zich vermengt met de zachtgekookte courgette. De cashewpasta geeft het een romige smaak.
Wat heb je nodig?
1 el zonnebloemolie
2 courgettes
10-12 cashewnoten (zonder zout)
1 grote of 2 middelgrote gele ui(en)
3 teentjes knoflook
3 tomaten
1 cm gember
1 tl komijnzaad
0,5 tl kurkumapoeder
0,5 tl rode chilipoeder
1 tl garam masala
1 tl korianderpoeder
0,25 tl zwarte peper
1 tl zout
1 hand korianderblad (optioneel)
Wat moet je doen?
1. Week 10-12 hele cashewnoten een half uur in heet water. Mix het vervolgens tot een gladde en romig pasta, gebruik eventueel een scheutje water.
2. Snijd de courgette in halve cirkels van 0,5 cm en de ui(en) in halve ringen. Ook de teentjes knoflook, gember en tomaten mag je fijn snijden.
3. Verhit 1 el zonnebloemolie in een koekenpan en voeg vervolgens 1 tl komijnzaad toe, bak een halve minuut mee. Voeg de gesneden ui toe en bak 2-3 minuten, hierna kun je de knoflook en gember mee bakken voor 2 minuten.
4. Voeg vervolgens de kruiden toe 0,5 tl kurkuma, 0,25 tl zwarte peper, 0,5 tl rode chilipoeder, 1 tl korianderpoeder en 1 tl garam masala. Roer door en na 20 seconden kun je de tomaten en 1 tl zout toevoegen. Bak tot de tomaten zacht worden.
5. Hierna kun je de courgette toevoegen en roer door elkaar. Bak de courgette met een deksel op de pan in 15 minuten gaar. Als de courgette zacht is, druk je ongeveer de helft met spatel plat. Voeg vervolgens de cashewpasta toe, meng goed en zet het vuur na 2 minuten uit.
6. Eventueel kun je wat verse koriander toevoegen. Serveer samen met Indiaas brood (naan, paratha of chapati).
Comments