Ik ben dol op Pindakaas! Maar dat is niet altijd zo geweest, eigenlijk pas sinds ik plantaardig ben gaan eten. Tegenwoordig smeer ik het op brood, schep ik het door mijn havermout of gewoon met een lepel uit de pot... Maar verwerkt in een curry dat had ik tot voor kort nog niet uitgeprobeerd. Maar het recept dat ik hieronder maakte, was direct een succes en daarom deel ik hem voor andere pindakaas liefhebbers.
Wat heb je nodig?
200 gram zilvervliesrijst
2/3 deel tofu
1 fijngesneden rode ui
3 teentjes knoflook
30 gram 100% pindakaas
120 ml kokosmelk
120 ml water
2 el sojasaus
1 el curry kruiden
1/2 tl zout
1/2 tl chilipoeder
2 handenvol spinazie
Handje diepvries doperwten
Handje koriander
1 lente ui
Wat moet je doen?
1. Kook de rijst zoals staat aangegeven op de verpakking.
2. Zet een koekenpan op middelhoog vuur en laat de fijn gesneden ui en knoflook in olie bakken. Snijd onder tussen de tofu in blokjes van 1 bij 1 centimeter, voeg deze toe aan de pan en bak totdat de tofu een beetje bruin begint te worden (ongeveer 5-10 minuten).
3. Terwijl je de tofu bakt, meng je de sausingrediënten. Doe in een apart bakje de pindakaas, kokosmelk, water, sojasaus, curry kruiden, zout en chilipoeder en meng alles goed door elkaar met een garde.
4. Giet de saus in de pan bij de tofu en laat op laag vuur sudderen tot het dik begint te worden. Voeg indien nodig meer water toe om uit te dunnen.
5. Voeg vervolgens de spinazie, doperwten en koriander toe en laat even mee bakken tot de spinazie is geslonken. Je kan daarna de rijst en tofu curry opschepen.
6. Snijd het lente uitje nog even fijn en verdeel deze over de borden.
Comments