top of page

Geroosterde kikkererwten en zoete aardappel met bulgur.

Mocht je je afvragen waar ik mijn recepten inspiratie vandaan haal? Meestal is dit door mijn favoriete smaken gewoon samen uit te proberen, maar ik doe ook vaak inspiratie op online. Een van mijn favoriete websites is de Allerhande, onderstaand recept is een variant op dit recept. Ik heb dit recept al meerdere malen gemaakt en ik blijf het een heerlijke combinatie vinden.

Wat heb je nodig voor 2 porties?

  • 200 gram kikkererwten

  • 200 gram zoete aardappel

  • 150 gram bulgur

  • 150 gram baby spinazie

  • 2 el plantaardige olie

  • 2 tl garam masala

  • 1 tl chilipoeder

  • 1 tl korianderpoeder

  • 1 tl knoflookpoeder

  • 200 gram soja yoghurt naturel

  • handje verse koriander

  • halve limoen

  • 2 lente uitjes

Hoe maak je de kikkererwtenbowl?


1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de zoete aardappel in blokjes van 1 cm, spoel de kikkererwten af onder koud water en droog deze in een theedoek, Meng in een ovenschaal de kikkererwten, zoete aardappel, plantaardige olie en alle kruiden. Rooster voor 20 minuten en schep alles halverwege een keertje om.


2. Kook ondertussen de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Wanneer het vuur uit staat, kan je de spinazie toevoegen en meng alles goed door elkaar.


3. Voor de dressing snijd je allereerst de koriander en lente ui fijn. Doe dit in een kommetje, voeg de soja yoghurt toe en knijp een halve limoen uit. Meng nu alles goed door elkaar.


4. Wanneer alles klaar ik serveer je eerst de bulgur met spinazie op een bord, dan schep je de kikkererwten met zoete aardappel erover heen en als laatst de dressing.

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page