top of page

Hakka Noodles

Hakka noodles zijn een populaire fusion van Chinese en Indiase keukens, geliefd om hun heerlijke smaak en veelzijdigheid. In dit recept combineren we de frisse crunch van rode ui, groene paprika en wortel met de heerlijke smaak van sojasaus en chili. Dit gerecht is perfect voor een snelle lunch of diner.

Wat heb je nodig (voor 4 personen):


  • 200 g Hakka noodles (of andere dunne noedels)

  • 1 middelgrote rode ui

  • 1 groene paprika

  • 1 middelgrote wortel

  • 2 teentjes knoflook

  • 1 cm stukje gember

  • 2 el sojasaus

  • 1 el chilisaus (of naar smaak)

  • 1 el ketchup

  • 1 tl witte azijn

  • 2 el zonnebloemolie

  • Zout en peper naar smaak

  • Verse koriander of lente-ui, fijngehakt (voor garnering)


Wat heb je nodig?


1. Kook de noodles volgens de instructies op de verpakking. Zorg ervoor dat ze 'al dente' zijn, spoel ze daarna af met koud water om het kookproces te stoppen en meng ze met een beetje olie om te voorkomen dat ze aan elkaar plakken.


2. Snijd ondertussen de rode ui, paprika en wortel in dunne reepjes. Hak ook de knoflook en gember fijn.


3. Verhit de olie in een wok pan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en gember toe en bak ze kort tot ze geuren. Voeg hierna de gesneden groente toe en roerbak ze op hoog vuur voor 2-3 minuten. Ze moeten nog een beetje knapperig blijven.


4. Voeg de sojasaus, chilisaus, ketchup, azijn, zout en peper toe aan de groenten. Meng alles goed door elkaar.


5. Voeg de gekookte noodles toe aan de groenten in de pan en roerbak nog 2-3 minuten op hoog vuur, zodat de saus zich goed verdeelt over de noodles. Serveer direct en garneer met verse koriander of lente-ui.


Tip: Wil je extra pit? Voeg een beetje extra chilisaus of verse groene chili toe.


0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page