Het is een romig en smakelijk recept dat wordt gekookt in een sausje van spinazie en koriander. Het recept is niet vettig en kruidig, maar wel rijk aan smaak. Je kunt het eten in combinatie met rijst en/of Indiaas brood.
Duur: 30 minuten
Aantal personen: 2
Wat heb je nodig?
12 kleine aardappelen
Handvol spinazie
Handvol koriander
1 el gember-knoflookpasta
1 groene chili
150 ml sojayoghurt
100 ml water
2 el zonnebloemolie
1 groot laurierblad
4 kruidnagels
2 kardemompeulen
1 kleine rode ui
0,25 tl kurkuma
0,25 tl chilipoeder
1 tl komijnzaad
Zout (op smaak)
Wat moet je doen?
1. Schil de kleine aardappelen en kook net aan gaar.
2. Voeg ondertussen de spinazie, koriander, gember-knoflookpasta, groene chili, sojayoghurt en water toe aan een blender. Meng tot een gladde pasta. Snijd ook alvast 1 kleine rode ui fijn.
3. Wanneer de aardappelen klaar zijn, voeg je 1 el zonnebloemolie toe aan een koekenpan of wok samen met 0,25 tl kurkuma en 0,25 tl chilipoeder. Voeg de gekookte aardappelen toe en bak voor 4 minuten op middelhoog vuur. Leg vervolgens apart.
4. In dezelfde pan kun je nu 1 el zonnebloemolie, 1 laurierblad, 4 kruidnagels, 2 kardemompeulen en 1 tl komijnzaad toevoegen. Na 1 minuut kun je fijngesneden ui toevoegen. Bak 3 minuten, voeg dan de spinazie-koriander pasta toe samen met de aardappelen en een snuf zout. Meng goed en bak ongeveer 3 minuten op middelhoog vuur.
Serveer vervolgens met rijst en/of Indiaas brood.
Comments