top of page

Haryali jackfruit curry

Jackfruit is een van de meest nabije groenten waarvan de structuur lijkt op vlees. Dit recept wordt bereid door een marinademix van jackfruit samen met verschillende kruiden en yoghurt te koken in een koriander-tomatenpuree. Geniet ervan met een kom rijst.

Wat heb je nodig voor 3 á 4 porties?

Voor de marinade

  • 2 blikken jackfruit á 560 gram (uitlekgewicht)

  • 175 gram soja yoghurt

  • 1 kleine ui

  • 1 hand verse koriander

  • 1 tl korianderpoeder

  • 1 groene chili

  • 0,5 tl zout

  • 1 tl gember-knoflookpasta

Voor de basis van de curry

  • 1 medium tomaat

  • 1 hand verse koriander

  • 1 groene chili

Voor de curry

  • 2 tl zonnebloemolie

  • 2 laurierbladeren

  • 6 kruidnagels

  • 3 kardemompeulen

  • 1 gemiddelde ui

  • 1 tl komijnzaad

  • 1 tl korianderpoeder

  • 1 tl komijnpoeder

  • 0,5 tl garam masala

  • 0,5 tl kurkuma

  • 1 tl zout

Wat moet je doen?


1. Meng in een blender de soja yoghurt samen met de kleine ui, 1 tl korianderpoeder, groene chili (zonder steeltje), 0,5 tl zout, 1 tl gember-knoflookpasta en een handje verse koriander tot een glad mengsel. Voeg eventueel nog een scheutje water toe.


2. Giet het gladde mengsel over in een kom en voeg daar de jackfruit aan toe. Dek de kom af en zet in de koelkast voor minimaal 2 uur.


3. Wanneer de marinade klaar is begin je met het bereiden van basis van de curry. Hiervoor meng je 1 medium tomaat samen met een hand verse koriander en 1 groene chili (zonder steeltje). Voeg eventueel een scheutje water toe en mix tot een glad mengsel. Zet vervolgens apart.


4. Snijd een gemiddelde ui in dunne halve ringen.


5. Voeg in de grote koekenpan 2 tl zonnebloemolie toe samen met de hele kruiden: 2 laurierblaadjes, 6 kruidnagels, 3 kardemoms, 1 el komijnzaad en bak voor 30 seconden. Voeg vervolgens de ui toe en bak 2 minuten. Hierna kun je de basis van de curry uit de blender toevoegen en roer goed door.


6. Voeg de volgende kruiden toe: 1 tl koriander, 1 tl komijn, 0,5 tl garam masala, 0,5 tl kurkuma en 1 tl zout. Bak voor 3-4 minuten en nadat de rauwe geur van tomaat is verdwenen voeg je de jackfruit-marinade toe. Roer door en voeg 75 ml water toe. Doe een deksel op de pan en bak gedurende 15 minuten op laag tot middelhoog vuur.


7. Zet vervolgens het vuur uit, garneer eventueel met wat verse koriander en serveer.




0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page