top of page

Kokos laddoo

India kent ontelbare variaties op de laddoo, een zoete snack die in India voornamelijk gegeten wordt wanneer er iets te vieren valt, tijdens het festivalseizoen. Wanneer je van kokos houdt, is dit een recept voor jou en met maar 3 basisingrediënten (waaronder kokos, sojamelk en suiker) staat het ook nog binnen no-time op tafel.

Wat heb je nodig (ongeveer 12 stuks)?

  • 200 gram geraspte kokos

  • 350 ml sojamelk

  • 50 gram suiker

  • 1 tl kardemompoeder (optioneel)

Wat moet je doen?


1. Voeg de kokosrasp toen aan een grote koekenpan of wok en rooster voor ongeveer 2 minuten op middelhoog vuur. Belangrijk is dat je blijft roeren, zodat het niet aanbrand.


2. Vervolgens kun je de sojamelk toevoegen, roer goed door en zorg dat de kokosrasp helemaal nat wordt. Na weer 2 minuten kun je de suiker toevoegen. Zet het vuur op laag en blijf continu roeren.


3. Na ongeveer 15-20 minuten zal de sojamelk en de gesmolten suiker verdampen en kruimelig worden. Laat het mengsel vervolgens afkoelen.


4. Voeg eventueel 1 tl kardemompoeder toe en roer goed door het mengsel.


5. Maak met je handen kleine ronde balletjes van het mengsel en rol eventueel nog door een laagje kokosrasp.


Tip: Je kan de laddoos ongeveer 1 week bewaren in een luchtdichte container in de koelkast.

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page