top of page

Manchurian: heerlijke groenteballetjes in pittige saus

Manchurian is een populaire Indo-Chinese schotel die bestaat uit knapperige groenteballetjes geserveerd in een smaakvolle en pittige saus. Dit gerecht is een perfecte balans tussen knapperige texturen en hartige smaken, ideaal als voorgerecht of als hoofdgerecht met rijst of noedels.



Wat heb je nodig?


Voor de groenteballetjes (ongeveer 20 stuks):

  • 200 gram wortel, fijn geraspt

  • 150 gram kool, fijn gesneden

  • 100 gram paprika, fijn gesneden

  • 4 lente-uitjes, fijn gesneden

  • 1 theelepel zwarte peper

  • 8 eetlepels bloem

  • 8 eetlepels maïsmeel

  • Zonnebloemolie (om te frituren)


Voor de saus:

  • 3 eetlepels zonnebloemolie

  • 1 ui, fijn gesneden

  • 3 cm verse gember, fijn gesneden

  • 4 teentjes knoflook, fijn gesneden

  • 1 groene chili, fijn gesneden

  • 2 eetlepels sojasaus

  • 3 eetlepels tomatenketchup

  • 1,5 theelepel sambal

  • 3 theelepels rijstazijn

  • 500 ml water of groentebouillon

  • 1 theelepel zwarte peper

  • Zout (naar smaak)

  • 2 theelepels suiker

  • 1 lente-ui, fijn gesneden (voor garnering)

  • 2 eetlepels maïsmeel

  • 4 eetlepels water


Wat moet je doen?


1 Rasp de wortel en snijd de kool, paprika en lente-uitjes fijn.


2. Meng de geraspte wortel, gesneden kool, paprika en lente-uitjes in een grote kom. Voeg de bloem, maïsmeel, zwarte peper en een snufje zout toe. Meng goed totdat het een kleverige massa vormt. Voeg indien nodig een beetje water toe, maar het mengsel moet stevig genoeg zijn om balletjes te vormen.


3. Vorm kleine balletjes (ongeveer 20 stuks) van het mengsel, ongeveer ter grootte van een walnoot.


4. Verhit voldoende zonnebloemolie in een diepe pan. Frituur de groenteballetjes in porties tot ze goudbruin en knapperig zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.


5. Verhit voor de saus de zonnebloemolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de fijn gesneden ui, gember, knoflook en groene chili toe. Bak tot de ui zacht en doorzichtig is.


6. Voeg de sojasaus, tomatenketchup, sambal, rijstazijn, zwarte peper, suiker en een snufje zout toe. Roer goed. Hierna kun je het water of de groentebouillon toe en breng aan de kook.


7. Meng het maismeel met 4 el water en voeg toe aan de kokende saus. Roer goed totdat de saus indikt.


8. Voeg de gefrituurde groenteballetjes toe aan de saus en roer voorzichtig zodat de balletjes bedekt zijn met de saus. Garneer met fijn gesneden lente-ui.


Geniet van deze smaakvolle en knapperige Manchurian groenteballetjes in een heerlijke pittige saus! Eet smakelijk!

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page