top of page

Onion Kachori

Onion Kachori is een populaire Indiase snack met een knapperige buitenkant en een smaakvolle, gekruide uienvulling. Deze heerlijke lekkernij is een perfecte snack, vooral in combinatie met chutney. Hoewel het maken van onion kachori wat tijd kost, is het eindresultaat een snack die zeker indruk zal maken.


Wat heb je nodig?


Voor de vulling:

  • 3 grote uien, fijn gesneden

  • 2 el zonnebloemolie

  • 1 tl komijnzaad

  • 1 tl venkelzaad

  • 1 tl korianderpoeder

  • 1 tl komijnpoeder

  • 1 tl chilipoeder

  • 0,5 tl kurkuma

  • 1 tl garam masala

  • Zout naar smaak

  • 1 el amchoorpoeder (gedroogd mangopoeder) of 1 el citroensap

  • 1 el gehakte verse koriander (optioneel)


Voor het deeg:

  • 240 gram bloem

  • 60 ml zonnebloemolie

  • Zout naar smaak

  • Water om te kneden


Voor het frituren:

  • Zonnebloemolie


Wat moet je doen?

  1. Voor het bereiden van de vulling, verhit de olie in een pan op middelhoog vuur en voeg het komijnzaad en venkelzaad toe. Laat ze een paar seconden sputteren tot ze geuren. Voeg de fijn gesneden uien toe en bak ze tot ze goudbruin zijn.


  2. Voeg vervolgens het korianderpoeder, komijnpoeder, chilipoeder, kurkuma, garam masala, en zout toe aan de uien. Roer goed door en kook het mengsel op laag vuur tot de uien volledig zacht en gaar zijn. Voeg het amchoorpoeder of citroensap toe, meng goed, en zet het vuur uit. Laat de vulling afkoelen. Voeg eventueel gehakte koriander toe voor extra smaak.


  3. Bereid vervolgens het deeg door de bloem, zout, en olie in een grote kom te mengen. Voeg geleidelijk water toe en kneed het deeg tot het zacht en soepel is. Dek het deeg af en laat het 15-20 minuten rusten.


  4. Verdeel het deeg in kleine balletjes (ongeveer 15 stuks). Druk elk balletje een beetje plat en vul het met een theelepel van de uienvulling. Vouw de randen van het deeg over de vulling en knijp de naden samen om de vulling volledig af te sluiten. Druk de gevulde balletjes voorzichtig plat tot een schijf van ongeveer 5 cm in diameter.


  5. Verhit olie in een diepe pan op middelhoog vuur. Frituur de kachoris in batches tot ze goudbruin en knapperig zijn. Draai ze regelmatig om zodat ze gelijkmatig bakken.


  6. Haal de kachoris uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier.


Serveer de onion kachoris warm met een chutney of plantaardige yoghurt.


Eet smakelijk!

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page