Klaar om je smaakpapillen te verrassen met een pinda-kokos chutney? Dit smaakvolle bijgerecht is de perfecte balans tussen romige kokosnoot, de pittige kick van pinda's en een subtiele hitte van gedroogde rode chili's. Het is niet alleen de perfecte toevoeging aan je favoriete gerechten, maar komt vooral tot zijn recht met idli. Wij gebruikte voor dit gerecht een kant-en-klare mix, gemaakt van gierst en griesmeel.
Wat heb je nodig:
1 el zonnebloemolie
40 gram ongezouten pinda's
2 gedroogde rode chili's
120 gram kokos
1 tl tamarindepasta
0,5 tl zout
125 ml water
Wat moet je doen?
1.Verhit de zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de pinda's toe en rooster ze tot ze lichtbruin en knapperig zijn. Dit duurt meestal zo'n 2-3 minuten. Haal ze daarna uit de pan en zet ze opzij.
2. In dezelfde pan, voeg de gedroogde rode chili's toe en rooster ze kort tot ze aromatisch worden, ongeveer 1 minuut. Haal ze uit de pan en zet ze apart.
3. Doe de geroosterde pinda's en rode chili's samen met de kokos in een blender of keukenmachine. Voeg de tamarindepasta, zout en water toe aan de blender. Mix alles tot een gladde en romige consistentie. Voeg indien nodig extra water toe om de gewenste dikte te bereiken.
4. Proef en voeg naar smaak meer zout toe indien nodig.
Tips:
*De idli mix hebben we gekregen van Ekirana.
Comments