Waar ik voorheen eigenlijk nooit pompoen at, ben ik tegenwoordig dol op alle recepten waar pompoen in voor komt. Onderstaand recept is echter wel een van mijn favoriete! Ik eet het dan ook niet alleen in de herfst, maar het liefst het hele jaar door en daarom deel ik maar al te graag met jullie.
Wat heb je nodig voor 4 personen?
400 gram pompoen
1 tl zwarte mosterdzaadjes
200 ml kokosmelk
2 tomaten
1 gemiddelde rode ui
3 teentjes knoflook
2 cm gember
1 el garam masala
1 el gemalen koriander
1 tl kurkuma
1 tl kaneel
1 tl zout
1/2 tl chilipoeder
Handvol verse koriander
Handvol cashew noten
Limoen partjes
Wat moet je doen?
1. Verhit olie op middelhoog vuur in een pan met diepe boden. Zodra de olie warm is, voeg je het mosterdzaad toe en wacht tot ze beginnen te sputteren. Vervolgens kan je de ui, knoflook en gember toevoegen. Bak voor ongeveer 2 minuten en roer regelmatig.
2. Voeg nu alle kruiden toe (garam masala, gemalen koriander, kurkuma, kaneel, chilipoeder en zout). Zet het vuur laag en roer alles goed door elkaar.
3. Voeg nu de gehakte tomaten toe en kook tot de tomaten papperig worden. Daarna kan je de kokosmelk en de pompoen toevoegen. Roer alles weer door elkaar en laat vervolgens op laag vuur koken in een afgesloten pan. Laat het voor ongeveer 10 minuten sudderen.
4. Kijk even in de pan, roer en voeg eventueel nog wat water toe als de curry te droog is geworden. Laat daarna nog 5 minuten sudderen.
5. Serveer het gerecht met verse korianderblaadjes, geroosterde cashewnoten, partjes limoen en met rijst of chapati (roti).
Comments