top of page

Pompoen uit de oven gevuld met een heerlijke curry

Ben je nog opzoek naar een plantaardig hoofdgerecht om met de kerst op tafel te zetten en het liefst iets om indruk mee te maken? Dan kan ik je met dit gezonde, vullende en niet al te ingewikkeld recept blij maken. Het fijne is dat je de pompoenen zo in zijn geheel kan serveren, wat er daardoor ook nog een spectaculair uit ziet.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 2 flespompoenen

  • Scheutje olijfolie

  • Snufje peper en zout

  • 1 zoete aardappel

  • 1 pot kikkererwten

  • 200 ml kokosmelk

  • 1 grote rode ui

  • 2 teentjes knoflook

  • 1 cm gember

  • 1 el curry kruiden

  • 1 el korinaderpoeder

  • 1 tl chilipoeder

  • Handje verse koriander

  • 200 gram rijst

Wat moet je doen?


1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd het topje van de pompoen met een scherp mes, halveer de pompoen en verwijder de draden en pitten. Snijd vervolgens de rest van de pompoen in blokjes uit de schil en leg apart.


2. Leg de uitgeholde pompoenen in een ovenschaal en bestrijk de bovenzijde met een beetje olijfolie. Bestrooi vervolgens met een snufje peper en zout. Zet ze voor 30 minuten in de oven.


3. Verhit ondertussen een soeppan met een scheutje olijfolie en fruit hierin de fijngesneden ui, knoflook en gember.


4. Snijd de pompoen en zoete aardappel in kleine blokjes en voeg deze samen met de kikkererwten toe aan de soeppan. Voeg ook direct de kruiden toe en roer alles goed door elkaar,


5. Schenk na 2 minuten de kokosmelk erbij en laat de curry nu afgedekt 20 minuten staan op laag vuur en roer af en toe even door de pan.


6. Kook ondertussen de zilvervliesrijst volgens de verpakking. Zodra de rijst klaar is kan je deze door de curry roeren en kan je wat fijn gesneden verse koriander toevoegen. Proef de curry en voeg na smaak eventueel nog meer kruiden toe en zet vervolgens het vuur uit.


7. Haal de pompoenen uit de oven en vul de pompoen met de curry. Garneer eventueel met nog wat verse koriander en serveer één pompoen helft per persoon.

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Aloo Tikki

Comments


bottom of page