top of page

Tofu Bhurji

Bhurji betekend roerei in het Nederlands. Dit recept krijgt dus een eenvoudige make-over door het ei te vervangen door tofu en een Indiase style toe te voegen met behulp van een paar traditionele kruiden. Klinkt goed toch? Dit recept duurt daarnaast minder dan 20 minuten en is geweldige optie voor het ontbijt of de lunch!

Wat heb je nodig?

  • 500 gram tofu

  • 1 gemiddelde ui

  • 2 punt paprika's

  • 2 tomaten

  • 2 groene chili's

  • 2 cm verse gember

  • 1 el olijfolie

  • 1 tl komijnzaad

  • 1.5 tl garam masala

  • 1.5 tl kurkuma

  • 1 tl zwart zout

  • 0,5 tl zwarte peper

  • Sap van een halve limoen

  • Hand verse koriander (optioneel)

Wat moet je doen?


1. Druk de tofu (in een vaatdoek) met een zwaar voorwerp voor 10 minuten aan, zodat het meeste van het vocht eruit kan lopen. Ondertussen kun je de groene chili, ui, punt paprika's en tomaten fijn snijden. Verkruimel vervolgens de tofu met je handen en houd apart.


2. Verhit in een koekenpan 1 el olijfolie en voeg 1 tl komijnzaad toe samen met de fijngesneden groene chili. Rasp boven de pan de verse gember en bak samen nog zo'n 30 seconden.


3. Voeg dan de fijngesneden uien en paprika's toe. Bak voor 2-3 minuten tot ze zacht zijn. Hierna kun je de fijngesneden tomaten toevoegen samen met 1.5 tl garam masala, 1.5 tl kurkuma, 1 tl zwart zout, 0,5 tl zwarte peper. Bak voor 2-3 minuten tot de tomaten zacht zijn geworden.


4. Vervolgens kun je de verkruimelde tofu toevoegen, meng goed en bak samen nog 2 minuten op middelhoog vuur. Als laatst kun je het limoensap toevoegen en garneren met een hand verse koriander. Zet het vuur uit en serveer.

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page