Dit recept voor tofu in een smaakvolle tomaten- en paprikasaus is eenvoudig en staat binnen 30 minuten op tafel. Perfect voor drukke doordeweekse avonden wanneer je een voedzame en smaakvolle maaltijd wilt bereiden zonder veel tijd in de keuken door te brengen. Geniet van dit gerecht met chapati, naan of rijst voor een volledige maaltijd!
Wat heb je nodig?
375 gram tofu
2 el zonnebloemolie
3 middelgrote tomaten, in blokjes
1 gele middelgrote ui, fijngehakt
1 groene paprika, in blokjes
1 el gember-knoflookpasta
1 tl kurkuma
1,5 tl korianderpoeder
1,5 tl komijnpoeder
0,5 tl rode chilipoeder (naar smaak)
2 tl garam masala
Zout (naar smaak)
Handje verse koriander, garnering
60 ml water
Wat moet je doen?
1. Druk de tofu goed uit om overtollig water te verwijderen. Snijd de tofu vervolgens in blokjes. Verhit 1 el zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur, voeg de tofu toe en bak deze goudbruin aan alle kanten. Zet de gebakken tofu apart.
2. Verhit de resterende zonnebloemolie in dezelfde pan. Voeg de fijngehakte uintoe en bak glazig. Hierna kun je de gember-knoflookpasta toevoegen en na 2 minuten kun je de tomaten erbij doen en bak tot ze zacht worden.
3. Voeg vervolgens de kruiden toe: kurkuma, korianderpoeder, komijnpoeder en rode chilipoeder. Bak enkele minuten tot de kruiden goed gemengd zijn.
4. Voeg de in blokjes gesneden groene paprika toe en bak gedurende 3-5 minuten. Voeg hierna ook de gebakken tofu toe, meng goed door.
5. Om een lichte saus te creëren, kun je wat water toevoegen (optioneel, afhankelijk van hoe droog of nat je het gerecht wilt hebben). Voeg als laatst zout naar smaak en garam masala toe.
6. Laat nog een paar minuten sudderen, totdat de tofu de smaken heeft opgenomen en garneer met verse koriander.
Comments