top of page

Vegan Gulab Jamun

Gulab Jamun is een geliefd traditioneel Indiaas dessert dat normaal gesproken wordt gemaakt van melkpoeder en wordt ondergedompeld in een zoete suikersiroop. Gelukkig is het ook mogelijk om deze heerlijke lekkernij in een vegan versie te maken zonder afbreuk te doen aan de authentieke smaak. In dit recept maken we gebruik van eenvoudige ingrediënten die gemakkelijk te vinden zijn, en het resultaat is even verrukkelijk als het origineel. Geniet van deze vegan Gulab Jamun, perfect voor feestelijke gelegenheden of als een speciale traktatie!



Wat heb je nodig?


Voor de Jamuns:

  • 120 gram volkoren meel of witte bloem

  • 30 gram kokosmelk

  • 30 gram aardappelzetmeel

  • 0,25 tl bakpoeder

  • 0,25 tl baking soda

  • 30 gram kokosolie, gesmolten

  • 15-30 ml amandelmelk of een andere plantaardige melk (indien nodig)


Voor de suikersiroop:

  • 300 gram suiker

  • 360 ml water

  • 0,25 tl kardemompoeder

  • Een paar druppels rozenwater (optioneel)

  • Een paar saffraandraadjes (optioneel)


Wat moet je doen?


1 Meng in een pan suiker en water en breng het aan de kook. Laat de siroop ongeveer 10 minuten op laag vuur sudderen, totdat het iets dikker wordt. Voeg kardemompoeder, rozenwater en saffraan toe. Zet het apart en houd het warm.


2. Meng in een grote kom bloem, kokosmelk, aardappelzetmeel, bakpoeder en bakpoeder. Voeg gesmolten kokosolie toe en meng goed. Het mengsel zal kruimelig zijn. Voeg beetje bij beetje amandelmelk toe en kneed tot je een zacht, maar niet plakkerig deeg krijgt. Voeg alleen zoveel melk toe als nodig is om het deeg bij elkaar te houden.


3. Verdeel het deeg in kleine stukjes (10-12 stuks) en rol ze tot gladde balletjes. Zorg ervoor dat er geen scheurtjes zijn, want dit kan ervoor zorgen dat de balletjes uit elkaar vallen tijdens het bakken.


4. Verhit olie in een diepe pan op middelhoog vuur.


5. Bak de balletjes in kleine porties tot ze goudbruin zijn. Zorg ervoor dat de olie niet te heet is, anders worden de Jamuns te snel bruin van buiten en blijven ze rauw van binnen. Haal de gebakken Jamuns uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier.


6. Dompel de warme Jamuns direct in de warme suikersiroop. Laat de Jamuns minstens een uur in de siroop weken, zodat ze de zoetheid goed kunnen absorberen.


7. Serveer de vegan Gulab Jamun warm of op kamertemperatuur, gegarneerd met wat extra kardemompoeder of gehakte noten naar keuze.


Geniet van je heerlijke zelfgemaakte vegan Gulab Jamun!

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page