Aloo saag
De Indiase keuken staat bekend om haar rijke smaken en aromatische kruiden, en Aloo Saag is daar een goed voorbeeld van. Dit klassieke gerecht combineert knapperige aardappelen met zachte spinazie, op smaak gebracht met een kruidige mix van specerijen zoals komijn, kurkuma en garam masala.
Aloo Saag is niet alleen voedzaam en eenvoudig te maken, maar ook heel veelzijdig. Serveer het met warme chapati of rijst en eventueel dal voor een complete maaltijd, of geniet ervan als bijgerecht bij een uitgebreide Indiase thali. Of je nu op zoek bent naar een snelle doordeweekse maaltijd of een traditioneel comfortfood-gerecht, dit recept brengt de authentieke smaken van India rechtstreeks naar je bord!

Totale tijd
<30 minuten
Porties
4
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk
Ingrediënten
700 gram aardappelen (met schil)
4 el zonnebloemolie
2 tl komijnzaad
0,25 tl hing
1 ui (fijngesneden)
1 el gember-knoflookpasta
2 groene chilipepers (optioneel)
1 tl gemalen kurkuma
2 tl gemalen koriander
225 gram tomaten (fijngehakt)
1 tl zout
0,25 tl zwarte peper
800 gram spinazie
1 tl garam masala
1 el limoensap
Verse koriander (handvol)
Bereiding
1. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 2,5 cm. Verhit 3 el olie in een pan en bak de aardappelen 15-20 minuten op middelhoog vuur tot ze goudbruin en zacht zijn. Roer regelmatig.
2. Verhit de rest van de olie in een andere pan en bak komijnzaad en hing. Voeg Na 30 seconden de ui toe en bak goudbruin. Voeg de gember-knoflookpasta, chilipepers, kurkuma, en koriander toe en bak kort mee.
3. Voeg de tomaten, zout en peper toe en kook tot de saus dik wordt.
4. Voeg de gebakken aardappelen en spinazie toe. Roerbak tot de spinazie geslonken is.
5. Haal van het vuur, voeg garam masala, limoensap en verse koriander toe. Meng goed en serveer.
Notitie
Optie voor de oven of airfryer: Bak de aardappelen in de oven op 220ºC of in de airfryer tot ze goudbruin en zacht zijn voor een extra knapperige textuur.