top of page

Bombay aloo

Dit heerlijke aardappelgerecht komt uit Mumbai (Bombay) en is een smaakvolle klassieker uit de Indiase keuken. De aardappelen worden gekookt en vervolgens gekruid met een mix van aromatische specerijen, waaronder garam masala, kurkuma, komijn en mosterdzaad. Deze kruiden zorgen voor een diepe, rijke smaak die het gerecht echt tot leven brengt. Het gerecht krijgt extra smaak en textuur door een laagje kikkererwtenmeel, wat zorgt voor een subtiele krokante buitenkant en een perfecte balans met de zachte aardappelen.

Het is een veelzijdig en vullend gerecht dat heerlijk smaakt bij rijst, roti of als onderdeel van een groter Indiase maaltijd.

IMG_6632 3.JPG

Totale tijd

<30 minuten

Porties

4

Moeilijkheidsgraad

Gemiddeld

Ingrediënten 

  • 3 el besan flour (kikkererwtenmeel)

  • 1 tl zout

  • 0,5 tl chilipoeder

  • 1 tl kurkuma

  • 1 tl korianderpoeder

  • 3 el water

  • 1,5 el zonnebloemolie

  • 1 tl mosterdzaad

  • 1 tl komijnzaad

  • 4 medium tot grote aardappelen

  • Hand verse koriander (optioneel)

Bereiding

  1. Breng een kookpan met water aan de kook samen met 0,5 tl kurkuma. Schil de aardappelen en snijd ze vervolgens in 4 stukken. Kook de aardappelen voor 10 minuten.


  2. Ondertussen kun je het kikkererwtenmengsel maken. Voeg in een middelgrote kom het kikkererwtenmeel (3 el), de resterende kurkuma, 0,5 tl chilipoeder, 1 tl korianderpoeder en 1 zout in de kom en roer het even goed door.


  3. Controleer na 10 minuten of de aardappels klaar zijn door er met een vork doorheen te prikken. Kun je hem er net in prikken, dan zijn de aardappelen klaar. Lukt het niet laat ze dan nog iets langer koken, maar pas op dat ze niet te zacht worden en breken. De aardappelen zelf kun je toevoegen aan de kom met kruidenmix. Roer het voorzichtig door en voeg eventueel een klein beetje water toe, zodat het kruidenmengsel goed aan de aardappelen blijft plakken.


  4. Verhit 1,5 el zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur, voeg direct 1 tl mosterdzaad en 1 tl komijnzaad toe aan de pan. Rooster voor ongeveer 30 seconden tot de kruiden beginnen te sputteren. Je mag daarna direct de aardappelen toevoegen aan de pan, roer even goed door en laat de aardappelen dan goudbruin van kleur bakken.


  5. Serveer de aardappelen en strooi er eventueel wat verse koriander overheen.

Notitie

Wij vinden dit ook heerlijk in combinatie met sperziebonen en Surinaamse roti, wat een heerlijke, smaakvolle combinatie is.

bottom of page