Bread pakora
Bread pakora is een populaire Indiase snack die perfect is voor een hartige traktatie bij de thee. Deze knapperige, goudbruine sandwiches zijn gevuld met een gekruide aardappelvulling, vervolgens gedoopt in een kruidig kikkererwtenbeslag en gefrituurd tot ze heerlijk krokant zijn. De combinatie van zachte, smaakvolle vulling en knapperige buitenkant maakt deze snack onweerstaanbaar.
Voor Amit brengt bread pakora warme herinneringen terug aan zijn jeugd, want het is een van de favoriete snacks van zijn oma. In India wordt het vaak gegeten als streetfood of bij de chai in de namiddag. Serveer met een groene chutney of tamarindechutney voor de ultieme smaakbeleving!

Totale tijd
< 40 minuten
Porties
3
Moeilijkheidsgraad
Moeilijk
Ingrediënten
Voor de vulling:
3 middelgrote aardappels
1 kleine rode ui
Handje verse koriander
0,5 tl garam masala
0,5 tl korianderpoeder
0,25 tl chilipoeder
0,25 tl zout
Voor het beslag:
100 gram kikkererwtenmeel
1 tl komijnzaad
0,5 tl kurkuma
0,25 tl chilipoeder
0,25 tl zout
150 ml water
Overige ingrediënten:
5 sneetjes casinobrood
Zonnebloemolie (om te frituren)
Bereiding
1. Schil de aardappelen en kook gaar. Snijd ook alvast de rode ui en verse koriander (met steeltjes) fijn.
2. Vervolgens kun je het beslag maken. Voeg het kikkererwtenmeel toe aan een mengkom, samen met 1 tl komijnzaad, 0,5 tl kurkuma, 0,25 tl chilipoeder en 0,25 tl zout. Meng door elkaar. Voeg vervolgens 150 ml water toe, zodat je een wat dikker pannenkoekenbeslag krijgt.
3. Wanneer de aardappelen gaar zijn, kun je deze fijnprakken met een vork en toevoegen aan een mengkom. Voeg ook de fijngesneden ui, verse koriander en de volgende kruiden toe: 0,5 tl garam masala, 0,5 tl korianderpoeder, 0,25 tl chilipoeder en 0,25 tl zout. Meng goed door elkaar.
4. Verwarm alvast een (wok)pan met zonnebloemolie. Snijd elk broodje in 4 stukken (driehoeken).
5. Neem ongeveer 2 el van het aardappelmengsel en verdeel gelijkmatig over het brood. Bedek met een ander stuk brood. Druk lichtjes op elkaar en dip in het beslag. Laat het vervolgens voorzichtig in de warme olie glijden met behulp van een schuimspaan. Bak goudbruin.
6. Herhaal tot alle broodjes gefrituurd zijn.
Notitie
Dit recept staat ook in ons kookboek De Plantaardige Indiase Keuken