Chana masala
Chana masala is een heerlijk gekruid kikkererwtengerecht in een rijke tomaten-uiensaus. Het is een van onze favoriete gerechten om te maken op dagen waarop we eigenlijk geen zin hebben om uitgebreid te koken. Dit gerecht is namelijk eenvoudig, snel en zit boordevol smaak.
Door een goede kruidenmix te gebruiken, wordt de bereiding nog makkelijker en krijgt de curry een diepe, authentieke smaak zonder dat je alle specerijen apart hoeft af te meten. Chana masala is niet alleen voedzaam en eiwitrijk, maar ook perfect te combineren met rijst, naan of chapati voor een complete en vullende maaltijd.

Totale tijd
<30 minuten
Porties
2
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Ingrediënten
2 el zonnebloemolie
300 ml water
2 laurierbladeren
1 tl komijnzaad
3 kardemompeulen
3 kruidnagels
1 middelgrote rode ui
3 teentjes knoflook
2 cm gember
1 groene chili
2 tomaten
0,5 tl chilipoeder
0,5 tl garam masala
0,5 tl korianderpoeder
1 tl chole masala
1 tl zout
0,5 tl kurkuma
Kikkererwten 480 gram (uitlekgewicht)
Hand verse koriander
Bereiding
1. Snijd de rode ui, knoflook, gember, groene chili en tomaat fijn.
2. Warm 2 el zonnebloemolie op in een diepe pan en voeg de laurierbladeren, komijnzaad, de kardemompeulen en kruidnagels toe. Na 30 seconden kan je de ui, knoflook, gember en groene chili toevoegen.
3. Wanneer de ui glazig wordt (na ongeveer 2-3 minuten), kan je de tomaten toevoegen. Voeg ook direct 1 tl zout en 0,5 tl kurkuma toe. Roer door elkaar en bak voor 3 minuten.
4. Voeg nu de rest van de kruiden toe: garam masala, korianderpoeder, chole masala en chilipoeder. Roer en bak voor 2 minuten.
5. Laat de kikkererwten uitlekken en voeg, samen met 300 ml water, toe aan de pan. Roer weer goed door. Doe een deksel op de pan en kook voor 15 minuten op middelhoog vuur.
6. Snijd de verse koriander fijn, voeg toe aan de pan en serveer.
Notitie
Je kunt de kruidenmix kopen bij een toko of online Indiase winkel. Wil je liever zelf aan de slag? In ons e-book Maak je eigen Indiase kruidenmixen leer je precies hoe je de perfecte mix samenstelt!