top of page

Chili tofu

Chili tofu is een explosie van smaak uit de Indiaas-Chinese keuken, een fusionstijl die in India enorm populair is. Dit gerecht combineert knapperig gebakken tofu met een kruidige, pittige saus, boordevol smaakmakers zoals knoflook, gember, sojasaus en chili. De toevoeging van paprika en ui zorgt voor een heerlijke textuur en een mooie balans tussen hartig, pittig en licht zoet.

Chili tofu is veelzijdig en kan zowel als bijgerecht als hoofdmaaltijd worden geserveerd. Combineer het met gestoomde rijst of noedels voor een snelle en vullende maaltijd. Of serveer het als snack bij een borrel—de pittige, rijke smaken maken het gegarandeerd een favoriet!

IMG_6632 3.JPG

Totale tijd

<30 minuten

Porties

4

Moeilijkheidsgraad

Gemiddeld

Ingrediënten 

Voor de tofu:


  • 500 gram tofu

  • 0,25 tl zout

  • 1 el zonnebloemolie


Voor de chili saus:


  • 3 el sojasaus

  • 2 tl sambal

  • 1 tl rode chilivlokken (optioneel)

  • 2 el tomatenketchup

  • 1,5 tl rijstazijn

  • 0,5 tl komijnpoeder

  • 1 el suiker

  • 1 el water


Voor het roerbakken:


  • 2 el zonnebloemolie

  • 1 kleine rode ui

  • 3 lente-uitjes

  • 2 cm verse gember

  • 3 teentjes knoflook

  • 1 groene chili

  • 1 kleine groene paprika

Bereiding

1. Pers je tofu om het overtollige water eruit te laten (hierdoor kan de tofu meer smaak opnemen). Snijd de tofu in blokjes van 2 bij 2 cm en voeg toe aan een koekenpan met anti-aanbaklaag samen met 1 el zonnebloemolie. Strooi het zout over de tofu, mix voorzichtig door elkaar en bak de tofu goudbruin aan alle kanten.


2. Snijd de rode ui en groene paprika in grove stukken. De gember, knoflook, groene chili en lente-ui (houd het groene en witte gedeelte apart van elkaar) mag je fijnsnijden.


3. Meng in een kom alle ingrediënten voor de chili saus, zie ingrediëntenlijst.


4. Verhit een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur. Voeg 2 el zonnebloemolie toe en bak de ui samen met het witte gedeelte van de lente-ui. Bak tot de uien glazig zijn. Voeg dan de gember knoflook en groene chili toe.


5. Na 2 minuten kun je de gebakken tofu en groene paprika toevoegen. Giet de chili saus in de pan en laat sudderen op middelhoog vuur. Wanneer de saus begint te koken en indikt, is het tijd om te proeven. Voeg eventueel meer kruiden toe wanneer nodig.


6. Vervolgens kun je na 1-2 minuten het vuur uitzetten. Serveer met het groene gedeelte van de lente-ui en eventueel wat extra zout en/of zwarte peper.

Notitie

Als je niet van pittig eten houdt, kun je de hoeveelheid chili eenvoudig verminderen.

bottom of page