Chole pulao
Wij zijn dol op de klassieke combinatie van kikkererwtencurry (chole) en aromatische pulao, en dit gerecht is dan ook een absolute favoriet! De kruidige, hartige smaken van de curry gaan perfect samen met de geurige, licht gekruide rijst, waardoor elke hap een feest is. Deze maaltijd is niet alleen voedzaam en vol van smaak, maar ook heerlijk veelzijdig.
Serveer het met warme tomatenchutney voor een extra smaak of met een frisse raita . Perfect voor een doordeweekse maaltijd!

Totale tijd
< 40 minuten
Porties
4
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk
Ingrediënten
480 gram kikkererwten (uitlekgewicht)
300 gram rijst naar keuze
2 el zonnebloemolie
4 kruidnagel
3 kardemompeulen
1 klein kaneelstokje
1 steranijs
2 laurierbladeren
1 tl komijnzaad
1 grote ui
1 el gember-knoflookpasta
2 groene chili
3 gemiddelde tomaten
2 tl chana masala
1 tl zout
0,25 tl zwarte peper
500 ml water
Handje verse koriander
Bereiding
1. Snijd de ui en tomaten fijn.
2. Voeg 2 el zonnebloemolie toe aan een pan samen met de hele kruiden: 4 kruidnagel, 3 kardemompeulen, 1 klein kaneelstokje, 1 steranijs, 2 laurierbladeren en 1 tl komijnzaad. Na 30 seconden de uien en 1 el gember-knoflookpasta toe. Voeg ook de twee hele groene chili's toe, zonder het steeltje (deze haal je er tijdens het eten weer uit).
3. Wanneer de uien glazig zijn geworden, kun je de tomaten toevoegen samen met de overige kruiden. Roer even goed door. Na 1 minuut kun je kikkererwten toevoegen samen met 300 gram rijst en 500 ml water.
4. Kook in ongeveer 20 minuten gaar en garneer met verse koriander en serveer.
Notitie
Je kunt de chana masala in het recept ook vervangen door garam masala.