Dry kadhai tofu
Dit smaakvolle gerecht combineert knapperige, goudbruin gebakken tofu met een aromatische mix van kruiden en gewokte groenten, waardoor elke hap vol is van smaak en textuur. Geïnspireerd door de Indiase keuken, is dit een heerlijk en voedzaam gerecht dat perfect samengaat met romige dal en versgebakken roti.
Ideaal voor tofu-liefhebbers en een geweldige manier om plantaardig en eiwitrijk te eten zonder in te leveren op smaak!

Totale tijd
<30 minuten
Porties
2
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk
Ingrediënten
1 el plantaardige boter
1 tl korianderpoeder
0,5 tl kurkuma
0,5 tl komijnpoeder
0,5 tl knoflookpoeder
0,5 tl gemberpoeder
0,5 tl zout
0,25 tl zwarte peper
0,25 tl chilipoeder
500 gram tofu
1 grote rode ui
2 groene paprika
Bereiding
1. Snijd de tofu, groene paprika en rode ui in grove stukken.
2. Voeg 2 el plantaardige boter toe aan een pan samen met alle kruiden. Roer een keer goed door en voeg dan de tofu toe. Bak de tofu 5 minuten.
3. Wanneer de tofu een beetje goud/bruin kleurt, kun je de gesneden ui en paprika toevoegen. Bak tot de ui glazig wordt en zet het vuur uit.
4. Serveer met dal en Indiaas brood.
Notitie
Wil je er meer een curry van maken? Voeg dan een paar fijngesneden tomaten toe en laat ze zacht sudderen voor een rijke, smaakvolle saus.