top of page

Hakka noodles

Hakka noodles zijn een populair fusiongerecht dat de smaken van de Chinese en Indiase keuken samenbrengt. Dit gerecht staat bekend om zijn rijke smaak, eenvoudige bereiding en veelzijdigheid, waardoor het in heel India geliefd is als streetfood.

In dit recept worden dunne noedels gewokt met knapperige groenten zoals paprika, wortel en kool, en op smaak gebracht met sojasaus, chili en aromatische specerijen. Het resultaat is een heerlijk hartig en licht pittig gerecht dat je binnen no-time op tafel zet. Perfect voor een snelle lunch of een doordeweekse avondmaaltijd, en gemakkelijk aan te passen met je favoriete groenten of een extra kick van chili!

IMG_6632 3.JPG

Totale tijd

<30 minuten

Porties

2

Moeilijkheidsgraad

Gemiddeld

Ingrediënten 

  • 200 g Hakka noodles

  • 1 middelgrote rode ui

  • 1 groene paprika

  • 1 middelgrote wortel

  • 2 teentjes knoflook

  • 1 cm stukje gember

  • 2 el sojasaus

  • 1 el chilisaus (of naar smaak)

  • 1 el ketchup

  • 1 tl witte azijn

  • 2 el zonnebloemolie

  • Zout en peper naar smaak

  • Verse koriander of lente-ui, fijngehakt (voor garnering)

Bereiding

1. Kook de noodles volgens de instructies op de verpakking. Zorg ervoor dat ze 'al dente' zijn, spoel ze daarna af met koud water om het kookproces te stoppen en meng ze met een beetje olie om te voorkomen dat ze aan elkaar plakken.


2. Snijd ondertussen de rode ui, paprika en wortel in dunne reepjes. Hak ook de knoflook en gember fijn.


3. Verhit de olie in een wok pan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en gember toe en bak ze kort tot ze geuren. Voeg hierna de gesneden groente toe en roerbak ze op hoog vuur voor 2-3 minuten. Ze moeten nog een beetje knapperig blijven.


4. Voeg de sojasaus, chilisaus, ketchup, azijn, zout en peper toe aan de groenten. Meng alles goed door elkaar.


5. Voeg de gekookte noodles toe aan de groenten in de pan en roerbak nog 2-3 minuten op hoog vuur, zodat de saus zich goed verdeelt over de noodles. Serveer direct en garneer met verse koriander of lente-ui.

Notitie

Zin in wat extra pit? Voeg wat extra chilisaus toe of meng er fijngesneden verse groene chili doorheen.

bottom of page