Hara bhara kababs
Hara Bhara Kababs zijn een heerlijke en voedzame Indiase snack, boordevol groene groenten en kruiden. De naam betekent letterlijk "groen gevulde kebabs," en dat is precies wat ze zijn! Deze zachte, smaakvolle schijfjes worden gemaakt van spinazie, doperwten en aardappel, op smaak gebracht met aromatische specerijen zoals garam masala en komijn.
Serveer ze als knapperige snack met een frisse chutney, gebruik ze als vulling in een wrap, of geniet ervan als bijgerecht bij een Indiase maaltijd. Hara Bhara Kababs perfect voor elke gelegenheid!

Totale tijd
<30 minuten
Porties
2
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Ingrediënten
30 gram spinazie
150 doperwten
1 grote aardappel
2 el maïsmeel
1 el gehakte korianderblaadjes
1 tlgroene chili's, fijngehakt
1 tl gember-knoflookpasta
0,5 tl garam masala
0,5 tl komijnpoeder
0,5 tl limoensap
Zout naar smaak
Paneermeel om te rollen
Olie voor het bakken
Bereiding
1. Kook de spinazie 2 minuten in water, giet af en knijp het overtollige water eruit. Hak de spinazie fijn. Kook de doperwten en aardappel tot ze zacht zijn en pureer ze. Meng in een grote kom de fijngehakte spinazie, gepureerde doperwten en gepureerde aardappel.
2. Voeg het maïsmeel, gehakte korianderblaadjes, groene chili's, gember-knoflookpasta, garam masala, komijnpoeder, limoensap en zout toe. Meng goed tot alles goed is gecombineerd. Het mengsel moet stevig genoeg zijn om er kebabs van te vormen. Als het te nat is, voeg dan wat meer maïsmeel toe.
3. Verdeel het mengsel in 8 gelijke porties. Vorm elke portie tot een platte, ronde schijf van ongeveer 1 cm dikte. Rol elke kebab in paneermeel voor een gelijkmatige laag.
4. Verhit een beetje olie in een pan op middelhoog vuur. Bak de kebabs aan beide kanten goudbruin en knapperig, ongeveer 2-3 minuten per kant. Je kunt ook extra olie gebruiken voor een diepere bakwijze, afhankelijk van je voorkeur.
Notitie
Ze kunnen ook in de airfryer. Verwarm hiervoor de airfryer voor op 180°C en bestrijk de kebabs licht met olie. Leg ze in een enkele laag in de mand en bak ze 10-12 minuten, waarbij je ze halverwege omdraait voor een gelijkmatige garing. Ze worden heerlijk knapperig met minder olie!