top of page

Koriander chutney

Deze frisse en kruidige groene korianderchutney is een onmisbare smaakmaker in de Indiase keuken en zie je vaak bij ons terugkomen! De combinatie van verse koriander, groene chili en citroensap zorgt voor een perfect gebalanceerde chutney met een pittige en verfrissende smaak.

Hij is heerlijk veelzijdig en wordt vaak geserveerd als dipsaus bij snacks zoals samosa, vada pav en pakora. Daarnaast voegt hij een extra laagje smaak toe aan curry’s zoals aloo gobi en kan hij zelfs gebruikt worden als spread op sandwiches of in wraps. Een simpele, maar onmisbare chutney die elke maaltijd naar een hoger niveau tilt—mits je natuurlijk van koriander houdt. Iets dat in India iedereen doet.

IMG_6632 3.JPG

Totale tijd

< 10 minuten

Porties

4

Moeilijkheidsgraad

Makkelijk

Ingrediënten 

  • 40 gram verse koriander

  • 1 teentje knoflook

  • 2 cm verse gember

  • 1 groene chili (optioneel)

  • 0,5 tl zout

  • 50 ml water

  • Halve limoen

Bereiding

  1. Schil de gember en knoflook.


  2. Doe de gember, knoflook, groene chili en verse koriander in een blender of keukenmachine. Voeg een snufje zout toe, samen met het sap van een halve limoen en 50 ml water.


  3. Mix tot een gladde chutney. Voeg indien nodig extra water toe om het mengen te vergemakkelijken.


  4. Schenk de chutney in een kommetje en serveer.

Notitie

Er zijn talloze variaties mogelijk op deze chutney. Probeer bijvoorbeeld eens wat verse munt voor extra frisheid, tomaat voor een mildere en sappigere smaak, of plantaardige yoghurt voor een romige twist.

bottom of page