Mango salade
Deze verfrissende mango-komkommersalade is een perfecte balans tussen zoet, knapperig en pittig. De sappige mango combineert prachtig met de frisse crunch van komkommer en de pittige kick van rode ui. Door de toevoeging van verse koriander, een scheutje limoen en een snufje chaat masala krijgt de salade die authentieke Indiase twist die het zo bijzonder maakt.
Simpel, kleurrijk en snel te maken—ideaal als bijgerecht bij een curry, barbecue of gewoon als lichte, zomerse lunch!

Totale tijd
< 15 minuten
Porties
4
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk
Ingrediënten
1 grote rijpe mango
1 middelgrote rode ui
1 grote komkommer
Handvol verse korianderblaadjes
Handvol cashewnoten
Sap van 1 limoen
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel chaat masala of komijnpoeder
Bereiding
Schil en snijd de mango in blokjes. De rode ui kun je fijnsnijden en de komkommer (met of zonder schil) in blokjes. Hak de verse koriander en cashewnoten fijn.
Maak de dressing door een scheutje olijfolie, 1 limoen en 1 tl chaat masala met elkaar te mengen.
Voeg de gesneden groente toe aan een kom samen met de dressing en meng de salade voorzichtig zodat alle ingrediënten met elkaar mengen.
Garneer met de verse koriander en cashewnoten.
Notitie
Ben je geen fan van koriander? Vervang het dan door verse munt voor een frisse twist. Je kunt ook een handje diepvries mango gebruiken; laat deze eerst ontdooien. Geen chaat masala in huis? Maak een eenvoudige vervanger met gemalen komijn en een snufje zwart zout.