top of page

Gevulde naan met spinazie

Naan is misschien wel het meest geliefde Indiase brood buiten India, bekend om zijn zachte, luchtige textuur en licht geroosterde smaak. Traditioneel wordt het gebakken in een tandoor, maar het is ook eenvoudig thuis te maken in een pan.

Deze variant is extra bijzonder, gevuld met vegan kaas en verse spinazie. De combinatie van het smeuïge, hartige midden en de licht krokante buitenkant maakt dit brood perfect als bijgerecht bij curry’s, chutneys of gewoon zo! Serveer het warm en besmeerd het eventueel met een beetje plantaardige boter.

IMG_6632 3.JPG

Totale tijd

<60 minuten

Porties

4

Moeilijkheidsgraad

Moeilijk

Ingrediënten 

Voor het deeg:


  • 500 gram bloem

  • 250 gram sojayoghurt

  • 2 tl bakpoeder

  • 1,5 tl suiker

  • 1 tl zout


Voor de vulling:


  • Babyspinazie

  • Vegan geraspte kaas naar keuze


Extra:


  • Vloeibare plantaardige boter

Bereiding

1. Meng de bloem in een mengkom samen met 2 tl bakpoeder, 1,5 tl suiker en 1 tl zout. Voeg vervolgens (ongeveer) 250 gram sojayoghurt toe en kneed tot een zachte bal (denk aan pizzadeeg) Wanneer het deeg te droog is voeg je nog wat sojayoghurt toe, wanneer het deeg heel nat is en echt aan je handen blijft plakken, wat bloem. Laat het deeg 10 minuten met rust en plaats een theedoek over de mengkom.


2. Snijd vervolgens de baby spinazie in grove stukken.


3. Na 10 minuten kun je het deeg verdelen in 8 stukken, kneed alle stukken een keer goed door en vorm balletjes.


4. Pak 1 balletje en maak hiervan een kommetje, door het deeg een klein beetje uit te rollen. Voeg een klein handje van de babyspinazie toe en ongeveer 1,5 el vegan geraspte kaas. Vouw vervolgens het kommetje dicht en draai er weer een bal van. Rol deze daarna voorzichtig uit met een deegroller. Belangrijk is dat je genoeg bloem gebruikt bij het rollen en wanneer er een gaatje ontstaat, leg je hier wat extra bloem op.


5. Bak de naan in een koekenpan met een beetje boter goudbruin en herhaal tot ze allemaal gebakken zijn.

Notitie

Besmeerd eventueel met een beetje plantaardige boter en bestrooid met knoflook of sesamzaad voor een extra smaakvolle touch

bottom of page