top of page

Pittig Indiaas linzensoepje

Linzensoep is altijd een uitstekende keuze, vooral tijdens de wintermaanden wanneer je behoefte hebt aan iets warms, voedzaams en vullends. Linzen zijn een geweldige bron van eiwitten, vezels en essentiële voedingsstoffen, waardoor deze soep niet alleen gezond is, maar ook goed vult.

Dit makkelijke recept combineert de milde, aardse smaak van linzen met de zoetheid van wortelen en een heerlijke pittige kick die de smaakpapillen opwarmt. Het is snel te maken, voedzaam en brengt je gemakkelijk in een winterse sfeer. Probeer het zelf en geniet van een smakelijke, voedzame maaltijd.

IMG_6632 3.JPG

Totale tijd

<30 minuten

Porties

4

Moeilijkheidsgraad

Makkelijk

Ingrediënten 

  • 200 gram wortel

  • 200 gram linzen

  • 300 gram tomaten

  • 3 teentjes knoflook

  • 1 rode ui

  • 1 el komijnzaadjes

  • 1 tl chilipoeder

  • 1 tl garam masala

  • 1 tl korianderpoeder

  • Snufje zout en peper

  • 800 ml water

  • Hand verse koriander

Bereiding

1. Snijd de ui en knoflook fijn. Verhit een beetje olijfolie in een soep pan en voeg de komijnzaadjes toe en fruit de ui en knoflook. Hak vervolgens de wortel in fijne stukjes en voeg deze toe aan de pan en bak een paar minuten mee.


2. Vervolgens kan je de kruiden (chilipoeder, garam masala, korianderpoeder, zout en peper) toevoegen. Als je niet zo van pittig eten houdt, doe dan 0,5 tl chilipoeder en curry kruiden). Roer alles door elkaar en voeg daarna de tomatenblokjes en rode linzen toe. Giet als laatst het water toe.


3. Breng de soep aan de kook en kook ongeveer 20 minuten. Pureer de soep fijn met een staafmixer. Ik houd ervan om een soep wat grover te laten, maar je kan de soep ook helemaal fijn mixen.


4. Serveer de linzensoep, roer er eventueel wat soja crème doorheen en garneer met verse koriander.

Notitie

Als je niet van pittig eten houdt, kun je de chilipoeder ook gewoon weglaten.

bottom of page