top of page

Sabudana

Sabudana khichdi is een geliefd Indiaas gerecht dat vaak wordt gegeten tijdens vastenperiodes en festivals zoals Navratri. De tapiocaparels worden geweekt en vervolgens bereid met aardappelen, groene pepers en geroosterde pinda’s, gekruid met komijnzaad en verse koriander. Dit geeft het gerecht een zachte, licht knapperige textuur en een heerlijke hartige smaak.

Tegenwoordig is het een favoriet bij iedereen – maar vooral bij Ayaan, die ervan geniet zonder de pinda’s. Het is eenvoudig te maken en perfect als ontbijt, of lichte lunch.

IMG_6632 3.JPG

Totale tijd

<60 minuten

Porties

2

Moeilijkheidsgraad

Makkelijk

Ingrediënten 

  • 180 gram Sabudana

  • 2 el zonnebloemolie

  • 2 grote aardappelen

  • 50 gram geroosterde pinda's

  • 1 tl komijnzaad

  • Zout naar smaak

  • 2 tl komijnpoeder

  • Verse korianderblaadjes (optioneel)

Bereiding

1. Spoel de sabudana af onder stromend water totdat het water helder is. Week de sabudana in voldoende water om ze volledig te bedekken gedurende ongeveer 4-5 uur. De sabudana moeten goed geweekt zijn maar mogen niet papperig worden. Na het weken, laat eventueel overtollig water uit de sabudana uitlekken met een zeef. Zet opzij.


2. Schil de aardappelen en snijd in grove blokjes. Verhit olie in een pan op middelhoog vuur. Voeg komijnzaad toe en laat ze sputteren. Voeg de in blokjes gesneden aardappelen en pinda's toe. Bak tot de aardappelen gaar zijn.


3. Voeg nu de uitgelekte sabudana toe aan de pan. Meng goed en bak 6 minuten, regelmatig roerend, tot de sabudana parels doorschijnend en zacht worden.


4. Voeg het zout en 2 tl komijnpoeder toe. Meng goed en bak nog eens 2 minuten. Zet het vuur uit en garneer eventueel met fijngehakte korianderblaadjes.

Notitie

Sabudana is in Nederland lastig te vinden, maar je kunt het goed vervangen door parelcouscous. De structuur komt redelijk overeen, waardoor het gerecht nog steeds heerlijk smaakt.

bottom of page