Tofu jalfrezi
Deze vegan tofu jalfrezi is een heerlijk kruidig eenpansgerecht dat barst van de smaak! Jalfrezi is een klassiek Indiaas roerbakgerecht waarbij tofu, ui en puntpaprika’s worden gebakken in een licht pittige tomatensaus, op smaak gebracht met een aromatische mix van specerijen zoals komijn, garam masala en kurkuma.
Dit gerecht staat snel op tafel en is perfect voor wie houdt van een kruidige, hartige maaltijd met een vleugje pit. Serveer het met warm naanbrood of basmatirijst om optimaal van de rijke smaken te genieten. Ideaal voor een doordeweekse maaltijd, maar ook feestelijk genoeg om te delen met vrienden en familie!

Totale tijd
<30 minuten
Porties
4
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk
Ingrediënten
500 gram tofu
3 tl olijfolie
1 tl komijnzaad
1 el gember-knoflookpasta
1 grote ui
5 punt paprika's
2 tl paprikapoeder
2 tl garam masala
1 tl korianderpoeder
0,5 tl chilipoeder
1 tl zout
140 gram tomatenpuree
100 ml water
Sap van een halve limoen
Hand verse koriander (optioneel)
1 tl chilivlokken (optioneel)
Bereiding
1. Snijd de tofu in blokjes en bak in 1.5 tl olijfolie goudbruin. Ondertussen kun je de grote ui in halve ringen snijden en de punt paprika's in hele ringen.
2. Wanneer de tofu klaar is leg je deze opzij.
3. In dezelfde koekenpan kun je 1.5 tl olijfolie toevoegen samen met 1 tl komijnzaad. Na 30 seconden kun je de gember-knoflookpasta toevoegen. Roer enkele seconden door en voeg dan de gesneden ui en paprika toe. Roer goed door en bak voor 5 minuten op middelhoog vuur.
4. Voeg vervolgens 2 tl paprikapoeder, 2 tl garam masala, 1 tl korianderpoeder en 0,5 tl chilipoeder toevoegen aan de pan. Na 2 minuten kun je 140 gram tomatenpuree toevoegen samen met 100 ml water en het sap van een halve limoen. Roer even goed door en zet dan het vuur uit.
Notitie
Garneer eventueel met verse koriander en chilivlokken.