Tofu tikka
Het is een heerlijk kruidig en gegrild bijgerecht dat perfect past bij een Indiase maaltijd. Zachte blokjes tofu worden samen met stukjes ui en paprika gemarineerd in een aromatische mix van specerijen en plantaardige yoghurt, waardoor ze doordrenkt raken met rijke smaken.
Vervolgens worden de gemarineerde ingrediënten op spiesjes geregen en gegrild tot ze een licht krokante buitenkant krijgen en een heerlijke rokerige smaak ontwikkelen. Serveer met een frisse muntchutney en geniet van deze smaakvolle, eiwitrijke delicatesse!

Totale tijd
> 60 minuten
Porties
2
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk
Ingrediënten
250 gram tofu
1 grote rode ui
1 grote paprika
3 el soja kwark
1 el gember-knoflook pasta
2 el zonnebloemolie
2 tl korianderpoeder
1 tl garam masala
0,5 tl chilipoeder
0,5 tl zout
Sap van halve limoen
Klein handje koriander
Bereiding
1. Voeg 3 el soja kwark toe aan een grote kom en mix met een hand garde of lepel glad.
2. Voeg vervolgens de ingrediënten voor de marinade toe: 1 el gember- knoflookpasta, 2 el zonnebloemolie, 2 tl korianderpoeder, 1 tl garam masala, 0,5 tl chilipoeder en 0,5 tl zout. Roer goed door en voeg het sap van een halve limoen toe, samen met de fijngesneden koriander en munt. Roer nogmaals even door.
3. Snijd het blok tofu in 16 blokjes. De rode ui en paprika in blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm. Voeg daarna toe aan de marinade en meng voorzichtig. Zet minimaal 1 uur in de koelkast.
4. Haal de gemarineerde tofu en groenten na 1 uur uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 220 graden. Neem een spies en schik de tofu, rode ui en paprika afwisselend met elkaar op een spies. Herhaal tot de tofu op is.
5. Leg alle voorbereide spiesjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel de tikka met zonnebloemolie (dit is belangrijk zodat de groenten niet uitdrogen). Bak 15 minuten op 220 graden.
6. Haal na 12 minuten uit de oven en serveer met een chutney.
Notitie
Je kunt eventueel de spiesjes ook in een grillpan bereiden voor een heerlijk gegrild effect.