top of page

Tomaten rijst

Deze aromatische tomaten-knoflookrijst is een heerlijk en snel gerecht, ideaal om restjes rijst op te maken en toch een smaakvolle maaltijd op tafel te zetten. De combinatie van sappige tomaten, geurige knoflook en een uitgebalanceerde mix van specerijen zorgt voor een diepe, hartige smaak die perfect samengaat met de luchtige rijst.

Het mooiste is dat je waarschijnlijk alle ingrediënten al in huis hebt, waardoor je dit gerecht in een handomdraai kunt bereiden. Serveer het als een snelle lunch, een bijgerecht bij een Indiase maaltijd of gewoon als comfortfood op een drukke dag!

IMG_6632 3.JPG

Totale tijd

<30 minuten

Porties

4

Moeilijkheidsgraad

Makkelijk

Ingrediënten 

  • 2 el plantaardige boter

  • 6 gemiddelde teentjes knoflook

  • 1 grote ui

  • 3 gemiddelde tomaten

  • 1 tl garam masala

  • 1 tl chilipoeder (naar smaak)

  • 0,5 tl komijnpoeder

  • 0,5 tl korianderpoeder

  • 0,5 tl zout

  • 0,25 tl kurkuma

  • 0,25 tl zwarte peper

  • 1 el tomatenpuree of ketchup

  • 50 ml water

  • 250 gram basmati rijst

  • Handje verse koriander

Bereiding

1. Kook allereerst de rijst volgens de verpakking


2. Snijd ondertussen de knoflook, ui en tomaten fijn. Voeg vervolgens 2 el plantaardige boter toe aan een pan samen met de knoflook en ui. Na 2 minuten kun je de tomaten toevoegen.


3. Wanneer de tomaten zacht zijn geworden, kun je alle kruiden toevoegen. Roer goed door en voeg dan de tomatenpuree/ketchup toe samen met het water.


4. Voeg de gekookte rijst toe, roer goed door en serveer met wat verse koriander.

Notitie

Wij houden van een extra pittige kick in dit gerecht en voegen daarom zonder aarzelen 1,5 theelepel chilipoeder toe.

bottom of page