top of page

Veg manchurian

Dit Chinees-Indiase gerecht is een absolute favoriet en een van de leukste gerechten om te maken wanneer we wat meer tijd hebben. De knapperige groenteballetjes, gemaakt van fijngesneden groenten en gekruid beslag, worden goudbruin gebakken en daarna ondergedompeld in een rijke, pittige en hartige saus. De perfecte balans tussen crunch en sappigheid maakt dit gerecht onweerstaanbaar.

Serveer het met rijst of noedels voor een complete en smaakvolle maaltijd die iedereen kan waarderen!

IMG_6632 3.JPG

Totale tijd

<60 minuten

Porties

4

Moeilijkheidsgraad

Moeilijk

Ingrediënten 

Voor de groenteballetjes (ongeveer 20 stuks):


  • 200 gram wortel

  • 150 gram kool

  • 100 gram paprika

  • 4 lente-uitjes

  • 1 theelepel zwarte peper

  • 8 eetlepels bloem

  • 8 eetlepels maïsmeel

  • Zonnebloemolie (om te frituren)


Voor de saus:


  • 3 eetlepels zonnebloemolie

  • 1 ui

  • 3 cm verse gember

  • 4 teentjes knoflook

  • 1 groene chili, fijn gesneden

  • 2 eetlepels sojasaus

  • 3 eetlepels tomatenketchup

  • 1,5 theelepel sambal

  • 3 theelepels rijstazijn

  • 500 ml water of groentebouillon

  • 1 theelepel zwarte peper

  • Zout (naar smaak)

  • 2 theelepels suiker

  • 1 lente-ui, fijn gesneden (voor garnering)

  • 2 eetlepels maïsmeel

  • 4 eetlepels water

Bereiding

1 Rasp de wortel en snijd de kool, paprika en lente-uitjes fijn.


2. Meng de geraspte wortel, gesneden kool, paprika en lente-uitjes in een grote kom. Voeg de bloem, maïsmeel, zwarte peper en een snufje zout toe. Meng goed totdat het een kleverige massa vormt. Voeg indien nodig een beetje water toe, maar het mengsel moet stevig genoeg zijn om balletjes te vormen.


3. Vorm kleine balletjes (ongeveer 20 stuks) van het mengsel, ongeveer ter grootte van een walnoot.


4. Verhit voldoende zonnebloemolie in een diepe pan. Frituur de groenteballetjes in porties tot ze goudbruin en knapperig zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.


5. Verhit voor de saus de zonnebloemolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de fijn gesneden ui, gember, knoflook en groene chili toe. Bak tot de ui zacht en doorzichtig is.


6. Voeg de sojasaus, tomatenketchup, sambal, rijstazijn, zwarte peper, suiker en een snufje zout toe. Roer goed. Hierna kun je het water of de groentebouillon toe en breng aan de kook.


7. Meng het maismeel met 4 el water en voeg toe aan de kokende saus. Roer goed totdat de saus indikt.


8. Voeg de gefrituurde groenteballetjes toe aan de saus en roer voorzichtig zodat de balletjes bedekt zijn met de saus. Garneer met fijn gesneden lente-ui.


Notitie

Heb je minder tijd of geen zin in al het snijwerk? Dan kun je de wortel en kool ook voorgesneden kopen voor extra gemak.

bottom of page