Chow mein noedels
Chow Mein is een iconisch Chinees roerbakgerecht dat wereldwijd geliefd is, en in India een absolute favoriet. Deze vegan variant combineert perfect gebakken noedels met knapperige groenten zoals paprika, wortel en kool, op smaak gebracht met een heerlijke mix van sojasaus, gember en knoflook.
Het resultaat is een eenvoudig maar smaakvol gerecht dat in een handomdraai op tafel staat. Of je het nu serveert als snelle doordeweekse maaltijd of als onderdeel van een feestelijk diner, deze Chow Mein zit boordevol smaak.

Totale tijd
< 40 minuten
Porties
4
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Ingrediënten
Voor de noedels:
250 gram noedels
Water (om te koken)
2 theelepels zonnebloemolie
1 theelepel zout
Voor de saus:
1 theelepel maïsmeel
1 theelepel korianderpoeder
0,5 theelepel zwarte peper
1 theelepel zout
4 eetlepels sojasaus
2 eetlepels rijstazijn
1 theelepel sambal
1 theelepel ketchup
2 theelepels zonnebloemolie
Voor de chow mein:
2 eetlepels zonnebloemolie
3 teentjes knoflook
2 cm verse gember
2 groene chili
2 lente-uitjes
1 gemiddelde ui
1 paprika
75 gram wortel
150 gram kool
Bereiding
1 Breng een grote pan met water aan de kook. Voeg de noedels, zonnebloemolie en zout toe. Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking tot ze gaar zijn. Giet af en spoel af met koud water. Zet apart.
2. Meng in een kom het maïsmeel, korianderpoeder, zwarte peper en zout. Voeg de sojasaus, rijstazijn, sambal en ketchup toe en meng goed. Zet apart.
3. Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, gember en groene chili toe en bak tot ze geurig zijn. Voeg de ui, lente-uitjes, paprika, wortel en kool toe. Roerbak gedurende 5-7 minuten, of tot de groenten zacht, maar nog steeds knapperig zijn.
4. Voeg de gekookte noedels toe aan de pan en giet de saus erover. Meng alles goed door elkaar en roerbak nog eens 2-3 minuten tot alles goed gemengd en doorgewarmd is.
5. Verdeel de chow mein noedels over borden en serveer direct, eventueel met wat vers gesneden lente-ui.
Notitie
In India wordt dit gerecht vaak extra pittig gegeten, maar je kunt de kruidigheid eenvoudig aanpassen aan je eigen smaak.